Interview: Hoe functioneel kan een boek zijn?

Interview: Hoe functioneel kan een boek zijn?

Flip Ekkers van Uitgeverij Philip Elchers:

In de mailwisseling die ontstond nadat ik bij Uitgeverij Philip Elchers een exemplaar aanvroeg van Het verhaal van Ikme van Judith Herzberg, noemde Flip Ekkers, de man achter de uitgeverij van bijzondere boeken Het verhaal van Ikme ‘een functioneel boekje’. Hoewel ik dacht te begrijpen wat hij bedoelde – voor een fonds dat uitmunt in het maken van bibliofiele boekjes met verzamelwaarde, is de manier waarop de woorden van Judith Herzberg aan het papier toevertrouwd werden misschien ‘functioneel’ – wilde ik toch graag van hem horen hoe het precies zit. Het begon met een ‘functioneel boekje’ en het eindigt met een boek dat geen boek meer is maar een voorwerp dat alleen maar op een boek lijkt.

>> Lees verder op het blog van De Contrabas.